درباره نشریه
نشریه مطالعات کاربردی در علوم و صنایع غذایی وابسته به مرکز پژوهش های صنعتی و معدنی تجهیز صنعت نگین پاسارگاد با پروانه انتشار رسمی (اختصاصی– الکترونیکی) به شماره 97522 در اردیبهشت ماه 1404 از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با هدف تولید و ترویج علوم مرتبط با صنایع غذایی و به منظور تقویت مبادله آخرین یافتههای علمی، تحقیقاتی و کاربردی، اقدام به دریافت و انتشار مقالات پژوهشگران و صاحب نظران از سراسر کشور می نماید. این نشریه امید دارد با فعالیت خود و با دریافت مقالات و انتشار منظم بصورت فصلی، دستاوردهای علمی محققان کشور را به نحو شایسته ای در اختیار علاقه مندان به موضوع پژوهش قرار دهد و در پایگاه های ملی معتبر کشور نمایه نماید.
مقالات ارسالی برای این نشریه به صورت دوسویه ناشناس داوری می شوند و پس از داوری و موافقت هیئت تحریریه به چاپ خواهند رسید.
موضوعات تحت پوشش: ۱. فناوری و فرآوری مواد غذایی:
-روشهای نوین فرآوری و نگهداری مواد غذایی (مانند پاستوریزاسیون، استریلیزاسیون، انجماد، خشک کردن)
-فناوریهای نوین در تولید غذا (مانند نانوتکنولوژی، بیوتکنولوژی غذایی، مهندسی ژنتیک)
-توسعه محصولات غذایی جدید (توسعه فرمولاسیون، غنیسازی مواد غذایی)
۲. کنترل کیفیت و ایمنی مواد غذایی:
-استانداردها و مقررات غذایی (ISO, HACCP, GMP, Codex Alimentarius)
-روشهای تشخیص و کنترل آلایندهها (سموم، فلزات سنگین، باقیمانده آفتکشها)
-میکروبیولوژی مواد غذایی و کنترل پاتوژنهای غذایی
۳. تغذیه و سلامت مواد غذایی:
-نقش مواد غذایی در پیشگیری از بیماریها (غذاهای فراسودمند، پروبیوتیکها، پریبیوتیکها)
-بررسی ترکیبات مغذی و عملکردی مواد غذایی (ویتامینها، مواد معدنی، آنتیاکسیدانها)
-غذاهای رژیمی و ویژه (بدون گلوتن، کمچرب، کمنمک، گیاهی)
۴. بستهبندی و نگهداری مواد غذایی:
-فناوریهای نوین بستهبندی (بستهبندیهای هوشمند، فعال، زیستتخریبپذیر)
-روشهای افزایش ماندگاری محصولات غذایی
-تأثیر بستهبندی بر کیفیت و ایمنی مواد غذایی
۵. اقتصاد و مدیریت صنایع غذایی:
-زنجیره تأمین و مدیریت کیفیت در صنعت غذا
-بازاریابی و تجارت مواد غذایی (صادرات و واردات)
-تحلیل بازار و روندهای مصرفکننده
۶. توسعه پایدار و محیط زیست در صنعت غذا:
-کاهش ضایعات غذایی و بازیافت مواد
-تولید پایدار و استفاده از منابع تجدیدپذیر
-تأثیرات زیستمحیطی صنایع غذایی و راهکارهای کاهش آن
۷. قوانین و مقررات صنایع غذایی:
-بررسی قوانین ملی و بینالمللی مرتبط با مواد غذایی
-صدور مجوزها و استانداردهای تولید
اعضای هیات تحریریه
1- دکتر سید فخرالدین طاهرزاده موسویان
2- دکتر متینه مقدم
3- دکتر اسرافیل شیرازی
4- دکتر محمدسجاد رشیدپور
5- دکتر هادی کریمی
6- دکتر مهدی نبی پور افروزی
7- خانم سیمین صفوی
8- دکتر شراره سادات سرسرابی
9- دکتر فرزاد رمضانی راد
10- دکتر احسان نامدار جویمی
11- دکتر زهرا پورامینی
12- خانم سمیه صائب نیا
13- دکتر بهروز اسکندرپور
14- آقای داوود قادرزاده
15- آقای فرشاد زارعی مجد
16- آقای وحید ملاصادقی
17- خانم سمانه الیاسی
18- آقای بهزاد محمد خانی حاجی خواجه لو
19- دکتر سید وحید سعادت
20- آقای عادل سعیدی پور
21- دکتر مصطفی طاهری
22- دکتر فرهام فرامرزی
23- دکتر محمد خدامرادی
24- دکتر مهرداد صالحی
25- دکتر غلامرضا تیز فهم فرد
26- خانم نیوشا دقیقی ماسوله
27- خانم فرشته عارفی
28- دکتر سهیل رجبی
29- دکتر نجمه اعظم پور
30- خانم بهجت آب چر
31- خانم فرشته احمدی طیفکانی
32- مهندس محسن نجفی
33- دکنر مجید کرامتی مقدم
34- دکتر مهرداد رحیمیان
35- نگار آرین فر
36- دکتر توحید مهدوی علی بابالو
2- دکتر متینه مقدم
3- دکتر اسرافیل شیرازی
4- دکتر محمدسجاد رشیدپور
5- دکتر هادی کریمی
6- دکتر مهدی نبی پور افروزی
7- خانم سیمین صفوی
8- دکتر شراره سادات سرسرابی
9- دکتر فرزاد رمضانی راد
10- دکتر احسان نامدار جویمی
11- دکتر زهرا پورامینی
12- خانم سمیه صائب نیا
13- دکتر بهروز اسکندرپور
14- آقای داوود قادرزاده
15- آقای فرشاد زارعی مجد
16- آقای وحید ملاصادقی
17- خانم سمانه الیاسی
18- آقای بهزاد محمد خانی حاجی خواجه لو
19- دکتر سید وحید سعادت
20- آقای عادل سعیدی پور
21- دکتر مصطفی طاهری
22- دکتر فرهام فرامرزی
23- دکتر محمد خدامرادی
24- دکتر مهرداد صالحی
25- دکتر غلامرضا تیز فهم فرد
26- خانم نیوشا دقیقی ماسوله
27- خانم فرشته عارفی
28- دکتر سهیل رجبی
29- دکتر نجمه اعظم پور
30- خانم بهجت آب چر
31- خانم فرشته احمدی طیفکانی
32- مهندس محسن نجفی
33- دکنر مجید کرامتی مقدم
34- دکتر مهرداد رحیمیان
35- نگار آرین فر
36- دکتر توحید مهدوی علی بابالو
داوران
1- آقای محمدعطایی
2- آقای محسن عزیزی
3- آقای ایوب درویشی
4- هادی نصوحی دهنوی
5- خانم مریم خانلرزاده
2- آقای محسن عزیزی
3- آقای ایوب درویشی
4- هادی نصوحی دهنوی
5- خانم مریم خانلرزاده